Marcel de Bock

Marcel is de oprichter van Studiemeester (begin 2012). Na jaren in een familiebedrijf (een snoepfabriek) te hebben gewerkt heeft hij in 2004 de overstap gemaakt naar het onderwijs. Hij heeft sindsdien gewerkt in het basisonderwijs (en werkt nu nog altijd als invaldocent), het middelbaar onderwijs (in Haarlem en in Schagen) en heeft als huiswerkbegeleider en bijlesdocent gewerkt voor een collegabedrijf in huiswerkbegeleiding in Haarlem. Na een reis (met werkervaring met les geven in Japan) heeft hij na terugkomst in Nederland besloten om zijn passie voor onderwijs vorm te geven in een eigen bedrijf: Studiemeester. 

Rachel Santema

Rachel werkt al 11 jaar bij Studiemeester, als rechterhand van Marcel en als coach in de huiswerkbegeleiding. Naast haar werkzaamheden bij Studiemeester studeert Rachel Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Ze geeft ook bijles in geschiedenis. Rachel is in januari 2013 begonnen bij Studiemeester en voelt zich daar volledig op haar plek. Tijdens haar werkzaamheden bij Studiemeester zijn veiligheid en begrip een streven voor haar. 

Roemer Rouwhorst

Roemer (19) werkt sinds januari 2022 bij Studiemeester. Hij is in 2021 geslaagd voor zijn vwo-diploma met een NT/NG-profiel met economie. Momenteel studeert hij Technische Wiskunde aan de TU Delft en zit in zijn derde jaar. Roemer vindt het leuk om leerlingen te helpen en terug te zien komen met mooie cijfers.

Florine Visser

Florine (18) werkt sinds november 2023 bij Studiemeester. Ze is in 2022 geslaagd voor haar vwo-diploma met een NG/NT-pakket met economie. Florine was in 2022 begonnen met een studie Philosophy aan de VU in Amsterdam, maar dat was het toch niet helemaal voor haar. Na daarmee te stoppen bleek toch dat de exacte kant haar meer trok. Ze vindt het om deze reden ook leuk om haar kennis te delen en kinderen hiermee verder te helpen. Voor aankomend schooljaar heeft ze besloten om aan een bachelor Marine Sciences in Wageningen te beginnen. 

Thijs Boersma

Thijs (20) werkt sinds maart 2024 bij Studiemeester. Hij is in 2022 geslaagd voor vwo met een NT/NG-pakket. Hij is aan twee studies begonnen, maar die bleken toch niet helemaal te zijn waar hij naar op zoek was. Op de pabo is hij erachter gekomen dat hij lesgeven wel heel leuk vindt, alleen de opleiding minder. Komend schooljaar gaat Thijs psychologie studeren aan de UvA. 

Silvia van Os

Silvia (47) werkt sinds eind 2020 bij Studiemeester in de huiswerkbegeleiding. Na haar VWO is Silvia op de HTS weg- en waterbouw afgestudeerd. Hierna heeft ze 25 jaar lang gewerkt in de weg- en waterbouw en het managen hiervan. Ze heeft in allerlei teams bruggen, wegen, viaducten, Stormvloedkeringen ontworpen, gebouwd en onderhouden. Nu heeft ze het roer omgegooid. Ze heeft gemerkt dat ze energie krijgt, als ze een bijdrage levert bij het leren van jongeren. Vooral de exacte vakken en biologie en aardrijkskunde heeft haar passie. Haar kracht is complexe zaken in zeer simpele wijze en eenvoudige taal over te brengen op jongeren en abstracte zaken als wiskunde naar het hier en nu te brengen voor ze. 

Rianne Pureveen

Rianneke (18) werkt sinds september 2023 bij Studiemeester in de huiswerkbegeleiding. Zij is in 2023 geslaagd bij het PCC Lyceum voor haar VWO met het vakkenpakket EM/CM met keuzevakken Frans & maatschappijwetenschappen. Op dit moment zit Rianneke in haar tussenjaar, naast haar baantje bij Studiemeester geeft ze ook nog bijles en doet ze oppaswerk. Na haar tussenjaar is ze van plan de studie Pedagogische Wetenschappen te gaan doen. Rianneke vindt het leuk om leerlingen steeds beter te zien worden in vakken die ze lastig vinden.

Midas van den Bosch

Midas (18) werkt sinds september 2023 bij Studiemeester. Hij is in 2023 zeer ruim geslaagd aan de havo aan het PCC Lyceum in Alkmaar, met het vakkenpakket EM met keuzevakken bedrijfseconomie & maatschappijwetenschappen. Hij studeert momenteel International Business aan de Hogeschool van Amsterdam en vindt het leuk om leerlingen te helpen met vakken als wiskunde, economie en bedrijfseconomie. 

Tino van Sluis

Tino (19) werkt sinds januari 2024 bij Studiemeester. In 2023 is hij geslaagd met een Natuur en Gezondheid profiel op het vwo. Nu heeft hij een tussenjaar. In de overweging voor een passende studie speelt onderwijs een rol. ‘s Zomers is hij ijsjesverkoper en vrijwilliger bij JOL Jeugdstad. 

Lotte Visser

Lotte (20) werkt sinds maart 2023 bij Studiemeester. Ze is in 2021 geslaagd voor het VWO. Na een jaar de lerarenopleiding Frans te hebben gevolgd, studeert ze nu aan de Universitaire Pabo van Amsterdam (een mix tussen pedagogische wetenschappen en de pabo). Dit schooljaar loopt ze 1 dag per week stage in een groep 4.
 Lotte houdt van de taal Frans en vindt het leuk om hierin les te geven. Bovendien vindt ze het leuk om leerlingen te helpen met maatschappelijke vakken en biologie.

Sven Koppes

Sven (19) werkt sinds maart 2023 bij Studiemeester. Hij is in 2022 geslaagd voor zijn vwo-diploma met het vakkenpakket CM met economie, tekenen en Duits als keuzevakken. Sven studeert momenteel politicologie aan de UVA in Amsterdam en zit in zijn tweede jaar. Sven vindt het leuk om leerlingen uitleg te geven over maatschappijvakken en hun begrip voor deze vakken te zien groeien.

Tom Weerheijm

 Tom (18) werkt sinds oktober 2023 bij Studiemeester. Hij is in 2023 Cum Laude geslaagd voor het vwo met een N&T pakket met een 9.8 voor wiskunde. Nu studeert hij Informatica en Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij vindt het een leuke uitdaging om o.a. wiskunde zo uit te leggen dat het makkelijker te begrijpen is voor leerlingen. 

Milan de Boer

Milan(20) werkt sinds oktober 2022 bij Studiemeester. Hij is geslaagd voor het vwo met een NG/NT pakket met Wiskunde B en Frans. Hij deed vorig jaar de opleiding Leraar Wiskunde 2e graads aan de HvA. Nu studeert hij geneeskunde.


Vacature 

Lijkt het je leuk om als huiswerkbegeleider en/of bijlesdocent jouw kennis te gebruiken om scholieren te helpen? Heb je naast je studie een of meerdere middagen per week tijd? Of doe je een tussenjaar?

Voor het schooljaar 2024-2025 is Studiemeester op zoek naar huiswerkbegeleiders en naar bijlesdocenten.
Kijk op onze pagina 'vacatures'.

Stuur een mail naar [email protected] of bel naar 072-5114347


Vacature 

Lijkt het je leuk om als huiswerkbegeleider en/of bijlesdocent jouw kennis te gebruiken om scholieren te helpen? Heb je naast je studie een of meerdere middagen per week tijd? Of doe je een tussenjaar?

Voor het schooljaar 2024-2025 is Studiemeester op zoek naar huiswerkbegeleiders en naar bijlesdocenten.
Kijk op onze pagina 'vacatures'.

Stuur een mail naar [email protected] of bel naar 072-5114347