Examenbegeleiding

Het eindexamen ziet er vaak heel anders uit dan de stof die in de schoolboeken wordt aangeboden. Je moet hetzelfde kennen en kunnen, maar de vraagstelling is anders en je moet de kennis bijvoorbeeld op een andere manier toepassen op een ander soort vraag. Dat is vaak lastig en vergt oefening. Bij Studiemeester kan je in een rustige omgeving examenbegeleiding krijgen van ervaren docent-begeleiders. Wij werken met een gerichte planning en brengen structuur aan. 

 

Hoe werkt het?

Je komt binnen, samen met de coach bespreek je (indien nog niet duidelijk, meestal maken we een lange termijnplanning) welk examen je gaat oefenen (of gedeelte ervan), hoe lang je bezig zult zijn of zou moeten zijn en er wordt meteen een tijdstip gepland om het te bespreken.

Ons doel met examenbegeleiding is om jou klaar te stomen voor het examen. Je raakt gewend aan de vraagstelling en je ziet in op welke manier je moet antwoorden. Dit alles doe je in een rustige, persoonlijke werksfeer. Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. Daarnaast staan wij voor duidelijkheid en structuur. Uiteindelijk moeten je resultaten van de oefenexamens beter worden en hopelijk heb je dan straks je diploma!

Let op: wij geven geen examentraining! Dus geen trainingen van meerdere dagen voor een bepaald vak. Daarvoor verwijzen we jullie graag naar de eigen middelbare school of diverse andere partijen die dat goed kunnen doen. Op aanvraag kunnen wij aanbevelingen doen.

Tijdens het werken krijg je natuurlijk iets te drinken aangeboden; thee, koffie, limonade en we hebben zelfs een warme chocolademelkmachine. Heb je tijdens je werk vragen dan staat de coach voor je klaar om te helpen. Alle kennis is dagelijks aanwezig, ook bijvoorbeeld voor de bètavakken op 6 vwo-niveau! Er zijn zestien laptops aanwezig, er is wifi voor je laptop en er kan geprint worden. Ook hebben wij o.a. woordenboeken voor de moderne vreemde talen (incl. Spaans, Grieks en Latijn), de Binas Havo-Vwo, de Binas Vmbo en de nieuwste editie van de Bosatlas.

Per keer wordt er een verslag gemaakt over alles wat die dag bij de huiswerkbegeleiding aan de orde is geweest en dit wordt naar leerling, ouders en de mentor gemaild. Wij werken met het leerlingvolgsysteem van Studyspace. Hiermee kunnen we het huiswerk, de planning en de voortgang nog beter bijhouden en communiceren naar de ouders en mentoren. Voor meer info zie ook www.studyspace.nl.

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 19:00. In de toetsweken gaan we om 11:00 open, in overleg eventueel tot 20:00. 

Een aantal kernpunten:

 1. Geen huiswerkstress thuis!
 2. Er zijn ‘s middags altijd meerdere coaches aanwezig, die ook inhoudelijk kunnen helpen (ook bèta bovenbouw vwo).
 3. Wij overhoren en maken oefentoetsen
 4. In de week voor óf de week van de proefwerkweek/tentamenweek kan men -indien plek beschikbaar en in overleg- één dag extra komen, zonder extra kosten
 5. Ruime openingstijden: maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 19:00 (in de toetsweken gaan we om 11:00 open, in overleg eventueel tot 20:00)
 6. Wij blijven geopend in de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en meivakantie en zijn dan van 10.00 tot 17.00 open
 7. Als u nóg een dochter of zoon heeft waarvoor u huiswerkbegeleiding wilt, dan hebben wij daar een speciaal (voordeliger) tarief voor. Neem hierover aub contact met ons op.


De tarieven:

 • 1 x per week : € 285,- per maand (alleen op aanvraag)
 • 2 x per week : € 330,- per maand
 • 3 x per week : € 365,- per maand
 • 4 x per week : € 395,- per maand
 • 5 x per week : € 425,- per maand


Het kennismakingsgesprek (intake) is geheel vrijblijvend, er zijn geen inschrijvingskosten.

Wilt u nog verdere informatie over examenbegeleiding?

Neem dan contact op via
Tel: 072-5114347
Email: [email protected]