Studiemeester bestaat 12,5 jaar!

Begonnen in januari 2012 met 70m2 op de Laat, nu op de Wilhelminalaan met ruim 200m2.

Over Studiemeester

Studiemeester is in januari 2012 opgericht door Marcel de Bock. Na werkervaring op diverse basisscholen (Marcel is leraar basisonderwijs) en bij een collega-huiswerkinstituut in Haarlem, is Studiemeester begonnen op Laat 91 in Alkmaar. Na vier jaar zijn we verhuisd naar een grotere locatie, op Heul 30. Sinds voorjaar 2019 zitten we op Wilhelminalaan 1. Een lichte, ruime en rustige ruimte, gelegen net buiten het centrum tegenover de Molen van Piet.

Het LVSi-Keurmerk

Studiemeester heeft het landelijk erkend kwaliteitskeurmerk van de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSi ) ontvangen, na een succesvolle audit in april 2024, door Het Keurmerkinstituut. 
Daar zijn wij heel trots op!
Wij zijn de derde organisatie in Nederland die dit keurmerk heeft. Wij mogen dit keurmerk voeren door onze hoge kwaliteit in studiebegeleiding en het bieden van een groeibevorderend leerklimaat voor onze leerlingen en ook voor onze begeleiders.

De LVSi is de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstuten. Zij hebben i.s.m. het Keurmerkinstituut, met de VO-raad als toehoorder, een keurmerk ontwikkeld. Het doel hiervan is kwaliteit waarborgen van de dienstverlening van studiebegeleidingsinstituten op inhoudelijke kwaliteit, personeelsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en bedrijfsvoering. De LVSi heeft regelmatig overleg heeft over het keurmerk met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.