Huiswerkbegeleiding

Door verschillende factoren kan het zijn dat het op school niet zo goed gaat en dat het huiswerk niet of niet goed gemaakt wordt (afgeleid zijn, moeite met plannen, te druk thuis of juist niemand om te helpen). Bij Studiemeester kan je in een rustige omgeving huiswerkbegeleiding krijgen van ervaren docent-begeleiders. Wij werken met een gerichte planning en brengen structuur aan.

Hoe werkt het?

Je komt binnen, samen met de coach wordt je huiswerk doorgenomen en wordt het maken en leren ingepland. Tijdens het werken krijg je natuurlijk iets te drinken aangeboden; thee, koffie, limonade en we hebben zelfs een warme chocolademelkmachine. Heb je tijdens je werk vragen dan staat de coach voor je klaar om te helpen. Alle kennis is dagelijks aanwezig, ook bijvoorbeeld voor de bètavakken op 6 vwo-niveau! Ben je klaar, dan lopen we het gemaakte werk na en na het leren word je overhoord. Heb je computeropdrachten? Geen probleem. Er zijn zestien laptops aanwezig, er is wifi voor je laptop en er kan geprint worden. Ook hebben wij o.a. woordenboeken voor de moderne vreemde talen (incl. Spaans, Grieks en Latijn), de Binas Havo-Vwo, de Binas Vmbo en de nieuwste editie van de Bosatlas.

Ons doel met huiswerkbegeleiding is je zelfstandig te leren studeren in een rustige, persoonlijke werksfeer. Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. Daarnaast staan wij voor duidelijkheid en structuur. Uiteindelijk moeten je studieresultaten beter worden. En als je weet hoe het moet, kan leren ook plezierig worden!

Per keer wordt er een verslag gemaakt over alles wat die dag bij de huiswerkbegeleiding aan de orde is geweest en dit wordt naar leerling, ouders en de mentor gemaild.

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag, in 3 shifts van drie uur tussen 08.45 en 18.05 voor huiswerkbegeleiding.

De 1e shift is 08:45-11.45, de 2e shift is 11.55-14.55 en de 3e shift is 15.05-18.05. Voor en na iedere shift worden de tafels, stoelen, computers en het sanitair schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Een aantal kernpunten:

  1. Geen huiswerkstress thuis!
  2. Er zijn ‘s middags altijd meerdere coaches aanwezig, die ook inhoudelijk kunnen helpen (ook bèta bovenbouw vwo).
  3. Wij overhoren en maken oefentoetsen
  4. In de week voor en de week van de proefwerkweek/tentamenweek kan men -indien plek beschikbaar en in overleg- een dag extra komen, zonder extra kosten
  5. Wij blijven geopend in de herfstvakantie, kerstvakantie (2e week), voorjaarsvakantie en meivakantie en zijn dan zelfs al in de ochtend open
  6. Als u nóg een dochter of zoon heeft waarvoor u huiswerkbegeleiding wilt, dan hebben wij daar een speciaal (voordeliger) tarief voor. Neem hierover aub contact met ons op.