Examenbegeleiding

Het eindexamen ziet er vaak heel anders uit dan de stof die in de schoolboeken wordt aangeboden. Je moet hetzelfde kennen en kunnen, maar de vraagstelling is anders en je moet de kennis bijvoorbeeld op een andere manier toepassen op een ander soort vraag. Dat is vaak lastig en vergt oefening. Bij Studiemeester kan je in een rustige omgeving examenbegeleiding krijgen van ervaren docent-begeleiders. Wij werken met een gerichte planning en brengen structuur aan.

Hoe werkt het?

Je komt binnen, samen met de docent-begeleider bespreek je welk examen je gaat oefenen (of gedeelte ervan), hoe lang je bezig zult zijn of zou moeten zijn en er wordt meteen een tijdstip gepland om het te bespreken.

Ons doel met examenbegeleiding is om jou klaar te stomen voor het examen. Je raakt gewend aan de vraagstelling en je ziet in op welke manier je moet antwoorden. Dit alles doe je in een rustige, persoonlijke werksfeer. Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. Daarnaast staan wij voor duidelijkheid en structuur. Uiteindelijk moeten je resultaten van de oefenexamens beter worden en hopelijk heb je dan straks je diploma!

Let op: wij geven geen examentraining! Dus geen trainingen van meerdere dagen voor een bepaald vak. Daarvoor verwijzen we jullie graag naar de eigen middelbare school of diverse andere partijen die dat goed kunnen doen. Op aanvraag kunnen wij aanbevelingen doen.

Tijdens het werken krijg je natuurlijk iets te drinken aangeboden; thee, koffie, limonade en we hebben zelfs een warme chocolademelkmachine. Heb je tijdens je werk vragen dan staat de docent-begeleider voor je klaar om te helpen. Alle kennis is dagelijks aanwezig, ook bijvoorbeeld voor de bètavakken op 6 vwo-niveau! Er zijn zestien laptops aanwezig, er is wifi voor je laptop en er kan geprint worden. Ook hebben wij o.a. woordenboeken voor de moderne vreemde talen (incl. Spaans, Grieks en Latijn), de Binas Havo-Vwo, de Binas Vmbo en de nieuwste editie van de Bosatlas.

Per week wordt er een verslag gemaakt over alles wat die week bij de examenbegeleiding aan de orde is geweest en dit wordt naar leerling, ouders en de mentor gemaild.

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 18.00 voor huiswerkbegeleiding (in overleg ook vroeger).

Daarnaast zijn wij van maandag- t/m donderdagavond ook ‘s avonds geopend, van 19.00-21.30.

Een aantal kernpunten:

  1. Er is voor ieder vak altijd iemand aanwezig om te helpen
  2. Wij werken met maximaal zes leerlingen per begeleider
  3. Wij bespreken de gemaakte oefenexamens en geven extra uitleg
  4. Wij blijven geopend in de herfstvakantie, kerstvakantie (1 week), voorjaarsvakantie en de twee weken van de meivakantie en zijn dan zelfs al in de ochtend open!
  5. Als u nóg een dochter of zoon heeft waarvoor u huiswerk- of examenbegeleiding wilt, dan hebben wij daar een speciaal (voordeliger) tarief voor.
    Neem hierover aub contact met ons op.